Haku

Pohjoismaiden Yhdyspankin vanha konttorirakennus, Mäkelänkatu 95, Käpylä

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pohjoismaiden Yhdyspankin vanha konttorirakennus, Mäkelänkatu 95, Käpylä

sisällön kuvaus: Pohjoismaiden Yhdyspankin vanha konttorirakennus, Mäkelänkatu 95, Käpylä. Liikenteeltään vilkkaalla Mäkelänkadulla sijainnut, ympäristöönsä nähden ainutlaatuinen konttori valmistui 1964. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Bertel Gripenberg.

Pankkirakennus

sijaitsi samalla tontilla kuuden vuonna 1942 valmistuneen, arkkitehti Kurt Simbergin suunnitteleman asuinkerrostalon muodostaman yhtenäisen kokonaisuuden kanssa.

Pitkään tyhjillään ollut pankkirakennus on purettu huonokuntoisena täydentävän asuinkerrostalon rakentamiseksi tontille. Uusi asuinkerrostalo rakennetaan osaksi nykyistä asunto-osakeyhtiötä. Mäkelänkatu 95 on osa Käpylän

kulttuurihistoriallisesti

arvokasta, vehreää ja yhtenäistä ympäristöä.

Tallennettuna: