Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

väestönaamari; kaasunaamari

fyysinen kuvaus: Kaksi kaasunaamaria ja suodatinta pahvisessa kantokotelossaan. Pahvisen kantokotelon kannen sisäosassa on ohjeet väestönaamari 139 säilytyksestä, käytöstä ja huollosta. Kantokotelossa yksi kulmaus on erotettu ja siihen on asetettu säilytettäväksi

huurtumista estävä voide,

puhdistuskangas ja pieni paperipussillinen talkkia. Kantokotelon päällä on numero N 129895. Kantohihnana kankainen harmaa hihna. Kaasunaamari kokonaisuuteen kuuluu kuminen kokonaamari ja tekstiilipäällysteinen puolinaamari sekä vihreä ja ruskea

suodatin.

Suodattimet kierretään naamariosaan.

Vihreässä osassa tarkastuspäivämäärä. Ruskeaksi maalatussa suodattimessa ei ole tarkistuspäivämääräleimaa. Suodattimet kierretään kumiseen naamariosaan (vihertävä kangaskudos päällä), joka peittää leuan ja posket ja ulottuu nenän yläpuolelle.

Suodattimen kiinnityskierteen vieressä toinen ilma-aukko, jossa pyöreä rasiamainen tummanvihreä suojus. Naamariosa pysyy päässä leveästä mustasta kuminauhasta tehdyn kiinnitysnauhan avulla. Naamariosan yli vedetään huppu, joka ulottuu yli pään ja jossa

lasit silmien kohdalla. Harmaassa kumisessa hupussa on tarkistusleima ja numerosarja 113537. Tarkistusleiman vieressä on valmistajan leima. Kuminen kiinnitysnauha.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

väestönaamari; kaasunaamari

Tallennettuna: