Haku

Villa Hammarberg

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Villa Hammarberg

sisällön kuvaus: Villa Hammarberg. Läntinen Viertotie 4. Nykyinen Mannerheimintie 30. Talon oli rakennuttanut värjärimestari Carl August Lindström (1814-1903), joka oli perustanut paikalle värjäämön 1840-luvun lopussa. Paikalla sijainneesta värjäämöstä kasvoi

toisaalle aikojen saatossa Lindström-yhtiö, joka toimii edelleen. Nykyisin tässä sijaitsee Eduskuntatalo.

Villa Hammarberg-nimen huvila, tontti sekä rakennus saivat Eduskuntatalon pohjoispuolella edelleen sijaitsevasta kalliosta, jota kutsuttiin nimellä Hammarberg eli Vasaravuori.

Tallennettuna: