Haku

muistoraha; Nils Turenpoika Bielke, Turun hovioikeus 300 vuotta

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

muistoraha; Nils Turenpoika Bielke, Turun hovioikeus 300 vuotta

fyysinen kuvaus: Etusivu: SVPREMA IVSTITIA MAGNI DVCATVS FINLANDIAE INAVGVRATA A MDCXXIII, kruunattu Suomen vaakunakilpi, vas. Kustaa II Adolf valtaistuimensa edessä vas. kädessään miekka ojentaen oik. kädellään hovioikeuden perustamiskirjan presidentti Bielkelle;

kuninkaan takana GVSTAVVS ADOLPHVS REX, Bielken takana NILS BJELKE PRIMVSIVDICII PRAESES. Takasivu: IN MEMORIAM TRIVM SECVLORVM, istuva nainen (justitia) käsissään vaaka ja miekka. Etusivu: Wikström 1923. Takasivun leikkeessä: PRAECELSVM IVDICIVM

ABOENSE CVDENDVM CVRAVIT A MCMXXIII.

Tallennettuna: